Nazad

Aktuelno

Čampara i direktor Lukač posjetili MUP BPK-a
19 Sep 2017


Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač boravili su danas u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona i sastali se sastali s kantonalnim ministrom MUP-a Nijazom Musićem i vršiocem dužnosti policijskog komesara Ademom Lakovićem.
 
Tokom razgovora je zaključeno da je stanje sigurnosti na području tog kantona, kao i Federacije BiH, na zadovoljavajućem nivou.
 
Razgovarano je o aktivnostima policije u skladu s programskim ciljevima i zadacima MUP-a Bosankopodrinjskog kantona za 2017. godinu, kao i o realizaciji zajedničkih projekata na suzbijanju i sprječavanju svih oblika kriminaliteta, s naglaskom na terorizam, organizovani kriminal i korupciju, te jačanje lične i imovinske sigurnosti građana.
 
Danas su, također, razmijenjena mišljenja o mogućnosti unaprjeđenja saradnje formiranjem zajedničkih policijskih timova koji bi doveli do efikasnije borbe protiv kriminala, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE