Nazad

Aktuelno

Obilježena godišnjica bitke na “Špicastoj stijeni”
18 Sep 2017


Pripadnici jedinice “Crni labudovi” učestvovali su u akciji “Špicasta stijena” 1994. godine, te doprinijeli oslobađanju tog dijela Sarajeva. Danas je 23. godišnjica ovog događaja, kojim povodom je odata počast poginulim Labudovima, šehidima, majoru Veizu Mujkiću i kapetanu Fahrudinu Mujagiću.
 
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je, ovom prilikom, govorio o značaju “Crnih labudova”, kao jedne od jedinica, koja je išla tamo gdje je bilo najteže. Napomenuo je da ne smijemo zaboraviti naše šehide i da je zadaća svakog od nas da pomognemo saborcima koji su u potrebi i koji su dali najviše za našu državu Bosnu i Hercegovinu.
 
Prisutnim su se obratili Kemal Mušinbegović, koji je i sam učestvovao u akciji oslobađanja „Špicaste stijene“, kao i otac rahmetli Fahrudina Mujagića, Fazlaga Mujagić, te predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Tuzle Sabira Mićanović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE