Nazad

Aktuelno

Ministrica Dujmović: Očuvati stare zanate
15 Sep 2017


U pozdravnom govoru na otvorenju Konferencije „Zanati - prošlost, sadašnjost, budućnost“ u Mostaru, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je kazala kako su produkti starih zanata itekako vrijedni ne samo za očuvanje naše kulture i kulturne baštine, nego i mnogo više, jer daju veliki doprinos turizamu i gospodarstvu.
 
Napomenula je da su pojedini tradicionalni zanati izumrli, pa i pojedine riječi vezane za te obrte su otišle u zaborav, što je veliki gubitak za našu prepoznatljivost i kulturu.
 
- U ovom trenutku sve se svodi na obiteljsku tradiciju ili hobi, ali ti proizvodi koji su produkt starih zanata su itekako vrijedni ne samo za očuvanje kulture i kulturne baštine naroda koji to njeguje, nego i za turizam - zaključila je ministrica Dujmović.
 
Na koncu pozdravnog obraćanja, ministrica Dujmović je kazala kako treba pronaći optimalno rješenje za funkcionalno održanje starih tradicionalnih zanata, jer je to važan segment bogate bosanskohercegovačke nematerijalne kulture kojom se trebamo ponositi i pokazivati je našoj i europskoj javnosti.
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE