Nazad

Aktuelno

Javna rasprava o Nacrtu zakona o mirnom rješavanju radnih sporova
07 Sep 2017


U skladu s programom rada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike provodi aktivnosti na izradi Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova. Nacrt ovog zakona razmatran je na sjednicama Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i u oba doma prihvaćen kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona, s tim da je Dom naroda zaključkom usvojenim na sjednici održanoj 1.6.2017. godine, predlagača zadužio da organizira i provede javnu raspravu u trajanju od 60 dana.
 
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u skladu sa ovim zaključkom, kako bi bila omogućena što šira uključenost zainteresiranih, 13.9.2017. godine, u prostorijama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (Velika sala - prizemlje)  s početkom u 10 sati, organizira otvorenu Javnu raspravu o ovom zakonu.
 
Svi zainteresirani svoje primjedbe, prijedloge ili komentare koje će eventualno iznijeti na Javnoj raspravi dostave i u pisanom obliku na e-mail adresu ovog ministarstva info@fmrsp.gov.ba.
 
Tekst Nacrta zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i obrazac za primjedbe, prijedloge ili komentare može se preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva rada i socijalne politike www.fmrsp.gov.ba, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE