Nazad

Aktuelno

Uručeno 80 automobila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe
30 Sep 2016
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas su u firmi Porsche Sarajevo uručili ključeve 80 vozila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe.

Bukvarević je istakao da će ova vozila, čija je pojedinačna vrijednost 24.800 KM, sigurno doprinijeti kvalitetnijem životu ratnih vojnih invalida. 

- Ovi ljudi su najzaslužniji za odbranu BiH, a naša je zakonska obaveza da budemo servis borcima i boračkim kategorijama - istakao je Bukvarević. 

Direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić izrazio je nadu da će automobili marke "škoda", tip "octavia" s pratećom opremom adekvatno služiti ratnim vojnim invalidima.

Predsjednik Saveza RVI-paraplegičara FBiH Mujo Aganović uime krajnjih korisnika RVI zahvalio je ministru Bukvareviću i predstavnicima Porschea, te poručio porodicama RVI da koriste automobil kao priznanje države BiH za ono što su za nju borci uradili.  

Vrijednost projekta je 1.984.000 KM (bez PDV-a), a sredstva su Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata odobrena Budžetom Federacije BiH za 2016. godinu.

Ovim se nastavlja provođenje strateškog opredjeljenja Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva da se dostignuti obim prava boračke populacije ne smanjuje
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE