Nazad

Aktuelno

Obilježen Dan formiranja 2. korpusa Armije RBiH
29 Sep 2016


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je u Tuzli obilježavanju Dana formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH. Tim povodom položeno je cvijeće i odata počast uz smotru ratnih zastava 2. korpusa ARBiH šehidima i poginulim borcima i poginulim dobitnicima najvećih ratnih priznanja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-'95., kao i poginulim borcima NOR-a 1941-'45 i stradalim građanima na Kapiji - Aleji mladosti u Tuzli.
 


Cvijeće su položili predstavnici federalne,  kantonalne izvršne i zakonodavne vlasti, Oružanih snaga BiH, te boračka udruženja, a organizator obilježavanja ovog datuma je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.
 
- Drugi korpus je korpus s najvećim brojem brigada, s najvećom odbranjenom i oslobođenom teritorijom. Velika je čast bila biti pripadnik 2. korpusa Armije RBiH koji je  dao ogroman doprinos u odbrani BiH - izjavio je  ministar Bukavrević
 
Naglasio je da je u ovom korpusu zvanično prva jedinica na Kula Gradu položila zakletvu pripadnosti Armiji RBiH, postrojena je prva brigada ARBiH - Prva tuzlanska brigada, te da je 2. korpus  dao više od 300 “Zlatnih ljiljana”.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE