Nazad

Aktuelno

Otvoren Starački dom u Ljubuškom
28 Sep 2016


Ustanova iz djelokruga socijalne zaštite u Ljubuškom (Starački dom), čija je gradnja počela prije nepune četiri godine, danas je svečano otvorena u prigradskom naselju Bučine. Objekt je površine 3.682 četvorna metra i kapaciteta za prijem 100 korisnika o kojima će brinuti 40 zaposlenika.

- Ovaj impozantni objekt, čija je adaptacija započeta krajem 2011. po svojim građevinskim i tehničkim karakteristikama i opremi predstavlja jedan od najsuvremenijih objekata ove namjene u regiji. O tome najbolje svjedoče vrijednost izvedenih radova u iznosu od 4.666.321 KM i nabava medicinske opreme u iznosu od 290.000 KM - kazao je ravnatelj ove ustanove Marijan Čuvalo.

Dodao je kako se kvaliteta, veličina i struktura prostora namijenjenoga za obavljanje ove djelatnosti mogu usporediti s mnogo razvijenijim zemljama u okruženju.

Čuvalo ističe kako očekuje da će natječaj za prijem djelatnika biti raspisan u idućih mjesec dana, te da će Ustanova biti stavljena u punu funkciju u studenome.

-Već sada imamo određeni broj potencijalnih štićenika, a cijena smještaja po korisniku će se kretati između 750 i 1.100 KM - kazao je Čuvalo.Izražavajući zadovoljstvo otvaranjem ovog objekta, federalni ministar  rada i socijalne politike Vesko Drljača je istaknuo kako je riječ o ustanovi koja je prvobitno  osnovana 1984. godine za zaštitu ženske djece i omladine, a sada će voditi briguo starim i nemoćnim osobama.

- Vlada FBiH je preko Ministarstva rada i socijalne politike pratila i financijski podržavala gradnju ovoga objekta – kazao je Drljača, ističući kako je dosad uloženih oko 4,5 milijuna maraka s PDV-om opravdalo svoju namjenu.

- Vjerujem da će objekt privući mnogo klijenata i da će vrlo brzo, ne samo ljudi iz ove regije, nego i inozemstva dolaziti i biti njegovi korisnici - dodao je Drljača.

Govoreći o značaju objekta za lokalnu zajednicu, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić izrazio je nadu kako  će budući korisnici, sugrađani, ovdje naći novi dom i nove prijatelje i doživjeti novu mladost.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE