Nazad

Aktuelno

Ministrica Đapo otvorila konferenciju „Turističko tržište jugoistočne Evrope“
28 Sep 2016


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo otvorila je u Beogradu 6. biznis konferenciju „Turističko tržište jugoistočne Evrope“ na kojoj su učestvovali ministri, predstavnici akademske zajednice, privrednici i NVO iz turističkog sektora.
 
Ministrica je naglasila važnost regionalne saradnje i zajedničkog nastupa na međunarodnom tržištu u cilju promocije i privlačenja stranih turista u region.
 
Posebno je istakla značaj regionalnih projekata objedinjavanja našeg kulturno-historijskog naslijeđa, kao što su uvrštavanje stećaka na Listu svjetske baštine UNESCO-a i razvoj ruralnog i planinskog  turizma pod nazivom Via Dinarica.
 
Nakon konferencije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić primio je ministricu Đapo i ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovića.     
 
Ministri su razgovarali o unapređenju saradnje dviju zemalja u oblasti turizma i razmijenili ideje o pokretanju novih regionalnih projekata.
 
Naredni sastanak ministara je dogovoren za novembar u Sarajevu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE