Nazad

Aktuelno

Sredstva za zapošljavanje boračkih kategorija
28 Sep 2016
U Vladi Federacije BiH danas su potpisani ugovori u okviru druge faze sufinansiranja projekata zapošljavanja boračkih kategorija kroz boračke zadruge, finansiranog iz Budžeta FBiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Ugovore je s 21 pojedincem i boračkom zadrugom, u ukupnom iznosu od 220.000 KM, potpisao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević. Time je vrijednost projekta u obje faze dostigla ukupno 811.000 KM.
 
Ugovori su potpisani s pojedincima i boračkim registrovanim u oblastima poljoprivrede, stočarstva, voćarstva, zanatstva i proizvodnje.
 
Komisija za raspodjelu sredstava je cijenila projekte po mogućnosti dugoročnog zapošljavanja boračkih kategorija i članova njihovih porodica. Očekuje se da će u ovom ciklusu biti zaposleno 20 pripadnika boračkih kategorija.
 
Ministar Bukvarević je istakao važnost zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija, posebno kroz boračke zadruge. Kazao je da će resorno federalno ministarstvo istrajati na ovakvim i sličnim projektima, kako bi bio poboljšan status boračkih kategorija i kako bi borci mogli svojim radom obezbijediti egzistenciju porodicama.
 
Korisnici sredstava istakli su važnost ovog i sličnih projekata koji borcima daju mogućnost za zaposlenje, saopćilo je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE