Nazad

Aktuelno

Održane 13. sportske igre RVI Federacije BiH
26 Sep 2016

U Mostaru su proteklog vikenda održane 13. sportske igre ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine na kojima su učestvovale ekipe saveza RVI HNK, KS, ZDK, TK, USK i SBK, a takmičili su se u malom nogometu, sjedećoj odbojci, šahu, pikadu, stonom tenisu, streljaštvu, ribolovu i bacanju kugle.
 
Nastupilo je oko 400 takmičara, a dodijeljeno je 25 prvih nagrada, te medalje i plakete svim učesnicima igara. Po svim disciplinama ekipno, prvo mjesto je osvojio Savez RVI ZDK, drugo Savez RVI Tuzlanskog kantona i treće Savez RVI Kantona Sarajevo. Trofej za fer-plej ponio je Savez RVI Bosansko-podrinjskog kantona, a prelazni pehar ove godine je otišao Savezu RVI ZDK.
 
Prije sportskih igara održana je sjednica Predsjedništva RVI Federacije BiH u Stocu, kojoj je prisustvovao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.
 
U okviru proglašenja najboljih učesnika i ekipa, ministru Bukvareviću dodijeljena je Plaketa Saveza RVI FBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkog rata.

 

 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE