Nazad

Aktuelno

Otkazani najavljeni protesti
25 Sep 2016

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i član Kolegija Doma naroda u Parlamentu FBiH Osman Ćatić su se u Konjicu sastali s Koordinacijom boračkih udruženja i saveza u FBiH.
 
Na sastanku je raspravljano o najavljenom protestnom okupljanju određenih boračkih kategorija 26. 9.2016. godine pred zgradom Vlade Federacije BiH u Sarajevu.
 
Povod za protestno okupljanje je zahtjev Koordinacije za izmjene Zakona o prijevremenom i povoljnijem penzionisanju pripadnika odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Nakon višesatnog sastanka, sekretar Koordinacije Husein Šabić je pročitao saopćenje za članstvo i javnost, u kojem se kaže:
 
„Uvažavajući trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i nakon sastanka s ministrom Bukvarevićem i delegatom u Domu naroda Osmanom Ćatićem, Predsjedništvo Koordinacije vas obavještava da se protesti koji su bili najavljeni za ponedeljak, 26.9.2016. godine, prolongiraju do daljnjeg, odnosno do završetka sastanka Koordinacije s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti koji je zakazan za 13.10.2016. godine“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE