Nazad

Aktuelno

Ministar Drljača posjetio Tuzlanski kanton
21 Sep 2016


Federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera FBiH Vesko Drljača posjetio je Tuzlanski kanton, gdje se susreo s kantonalnim premijerom Begom Gutićem, te posjetio brojne ustanove iz resora socijalne zaštite. Tom prilikom je ministar Drljača istakao kako želi da Tuzla osjeti veliku podršku Vlade Federacije BiH i da će uložiti velike napore u dinamiziranju tih odnosa.
 
Tokom posjete Tuzlanskom kantonu, ministar Drljača je, u pratnji kantonalnih resornih ministara Bahrudina Hadžiefendića i Danijele Simić, obišao ustanove iz svog resora, gdje se sastao s čelnim ljudima Zavoda PIO i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te upoznao se i razgovarao s uposlenicima ovih institucija.
 
Tokom posjete Službi za zapošljavanje, razgovarano je o novim projektima. Novitet je Uredba kojom treba biti zaposleno novih 7.000 ljudi, a Vlada Federacije BiH je u pregovorima s MMF-om, vezanim za projekat zapošljavanja 30 hiljada osoba, dogovorila kredit od 100 miliona KM, koji će biti usmjeren u njegovu realizaciju.
 
Uz pratnju ministra zdravstva i dopremijera TK Bahrudina Hadžiefendića, ministar Drljača je posjetio Udruženje za djecu ometenu u razvoju “Malo srce“.
 
Zaposlenici i štićenici Udruženja izrazili su veliku zahvalnost federalnom ministru na posjeti i iskazanoj potpori u radu putem dodijeljenih sredstava od igara na sreću Lutrije BiH, koju je Vlada Federacije BiH preko resornog ministarstva raspodijelila udruženjima za osobe sa invaliditetom.
 
Predsjednica Skupštine Udruženja „Malo srce“ Enisa Šehić zahvalila je na ukazanoj podršci kroz implementaciju dva projekta, koje je finansirala Vlada Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE