Nazad

Aktuelno

Održana 70. sjednica Vlade Federacije BiH
22 Sep 2016
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, utvrdila Nacrt zakona o turizmu Federacije BiH, koji, između ostalog, definira Turističku organizaciju FBiH, turističke organizacije kantona, gradova, općina, te međuopćinske turističke organizacije. Zadaci Turističke organizacije FBiH su stvaranje i promocija identiteta i ugleda turizma FBiH, planiranje i provođenje zajedničke strategije i koncepcije promocije turizma, predlaganje i izvođenje promotivnih aktivnosti u FBiH i inostranstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu, te podizanje nivoa kvalitete cjelokupne turističke ponude.
 
Federalna vlada je, nastavljajući stvarati uslove za gradnju autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići na području Općine Čapljina, i na današnjoj sjednici donijela nekoliko rješenja o uvođenju u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine.
 
Nakon razmatranja informacije Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o aktivnostima na usklađivanju propisa Bosne i Hercegovine s tzv. “Trećim energetskim paketom”, Vlada FBiH nije prihvatila rješenja ponuđena u Nacrtu zakona o regulatoru, prijenosu i tržištu energije u BiH, koji je 22.7.2016. godine dostavio Sekretarijat Energetske zajednice, u dijelu koji se odnosi na prirodni gas, Vlada smatra da je neophodno da Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vijeće ministara BiH, na osnovu obaveza preuzetih Ugovorom o uspostavi Energetske zajednice, pristupe proceduri donošenja ovog zakona, u tekstu koji su uskladili entitetski predstavnici.
 
Vlada FBiH je dopunila listu zaraznih bolesti životinja od posebnog interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine i na nju upisala bolest plavog jezika i bolest kvrgave kože.
 
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE