Nazad

Aktuelno

Bukvarević i Dedić s predstavnicima boračkih udruženja
21 Sep 2016


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada Salko Bukvarević, federalni ministar za poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas su s predstavnicima Udruženja generala, Udruženja demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida razgovarali o aktivnostima koje je potrebno preduzeti u cilju poboljšanja položaja boračkih kategorija.
 
Razgovarano je o naporima Vlade Federacije BiH, posebno dva federalna ministarstva, o tome šta još, u okviru svojih nadležnosti, mogu uraditi za poboljšanje položaja boračkih kategorija.
 
Bukvarević i Dedić su predstavnicima boraca predstavili projekte koje realizuju njihova mistarstva, a tiču se boračke populacije. Naglasak je bio na projektima koji trebaju rezultirati zapošljavanjem demobilisanih boraca i drugih boračkih kategorija.
 
Ministar Bukvarević je istakao važnost redovnog sastajanja i razgovora predstavnika boračkih udruženja s predstavnicima izvršnih organa vlasti, kazavši da su boračka udruženja partner resornih ministarstava, što je praksa će biti nastavljena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE