Nazad

Aktuelno

Građevinski materijal i kuće za povratnike u regiji Doboj
20 Sep 2016
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je danas ugovore kojima su odobreni počeci gradnje triju stambenih jedinica za tri povratničke porodice u regiju Doboj i dodjela materijala za gradnju 19 stambenih jedinica.
 
Sredstva su odobrena povratnicima odabranim po javnom pozivu za izgradnju i rekostrukciju stambenih jedinica.
 
Potpisani su ugovori za 22 korisnika Teslića, Vukosavlja i grada Doboja, a za naredne dane je planirano potpisavanje za još pet općina: Bosanski Brod, Modriča, Pelagićevo, Bosanski Šamac i Derventu.
 
Ramić je kazao da će 55 povratnika putem  ovog javnog poziva dobiti građevinski materijal ili izgrađen stambeni objekt po sistemu “ključ u ruke”, ako se radi o sto postotnim invalidima.
 
Istakao je da će isporuka građevinskog materijala za 19 povratnika početi već sutra, a gradnja kuća naredne sedmice. Izvođači radova su odabrani.
 
Ukupna sredstva za obnovu stambenih jedinica obuhvaćenih javnim pozivom iz 2015. godine i programom Saudijskog fonda, koji provodi Ministarstvo, iznose 1.268.000 KM.
 
Ugovore su, osim ministra Ramića, potpisali i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Općine Teslić Milan Miličević i načelnik Općine Vukosavlje Elvir Hadžiomerović, saopćeno je iz Federalnog ministaratvs raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE