Nazad

Aktuelno

Bukvarević na obilježavanju godišnjice oslobađanja Goražda
18 Sep 2016


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju 24. godišnjice oslobađanja Goražda.
 
Dan oslobađanja Goražda obilježava se i kao Dan općine, ali i kao Dan Bosansko-podrinjskog kantona.
 
Ministar Bukvarević je kazao da je ovaj datum od velikog značaja, jer su tada borci Armije RBiH oslobodili veći dio kruga koji je bio stvoren oko Goražda, a koje je kasnije postalo slobodan grad. 
 
- Agresor je vršio stalne napade i brojne su žrtve. Stoga je Goražde grad heroj jer su svi stanovnici bili heroji u odbrani BiH - naglasio je Bukvarević.
 


Istakao je da je stalna obaveza obilježavanje ovakvih datuma, ali i pomaganje onih koji su zaslužni za slobodu i njihovih porodica.
 
Zahvalio je i Vladi BPK Goražde na inicijativi i izdvojenim sredstvima za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca.
 
Podsjetio je da je ta vlada udružila sredstva sa Zavodom za zapošljavanje, a da se iznalaženjem rješenja za problem nezaposlenosti djece šehida i poginulih boraca bave i federalno resorno i kantonalna ministarstva.
 
Danas je bilo upriličeno postrojavanje veterana jedinice Armije RBiH i MUP-a BiH, položeno je cvijeće na spomen-obilježja, a prisutnima su se obratili i ratni komandanti.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE