Nazad

Aktuelno

Ministar Džindić primio ambasadora Hasanova
15 Sep 2016


Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH Eldara Hasanova koji je istakao pozitivnu poslovnu klimu koja se stvara u Federaciji Bosne i Hercegovine.
 
Hasanov je rekao da je Azerbejdžan spreman ostvariti saradnju s FBiH i resornim Vladinim ministarstvima na projektima od strateškog značaja za FBiH. Posebno je istakao želju za učešćem u energetskim, industrijskim i infrastrukturnim projektima.
 
Tokom susreta predstavio je jednu značajnu kompaniju iz Azerbejdžana koja se bavi projektovanjem, izvođenjem radova i finansiranjem projekata i koja je spremna da uspostavi saradnju s bh. kompanijama.
 
Ambasador Azerbejdžana je pozvao premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i ministra Džindića da učestvuju na ekonomskom biznis samitu u Rigi (Latvija), koji će biti održan u novembru ove godine. Naglasio je da bi bilo dobro da prije njegovog održavanja budu potpisani ugovori za neke od projekata kako bi bile predstavljene mogućnosti FBiH i time skrenuta pažnja investitora.
 
Ministar Džindić je izrazio spremnost za razvoj ekonomskih odnosa s Republikom Azerbejdžan i naglasio da će uključiti nekoliko najjačih kompanija iz FBiH koje bi mogle odgovoriti investicionim projektima. Pozvao je sve zainteresirane kompanije iz Azerbejdžana da dođu u našu zemlju i upoznaju se s mogućnostima domaće privrede, te realiziraju svoje investicione projekte, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE