Nazad

Aktuelno

Predstavnici Gorske službe spašavanja posjetili Federalno ministarstvo okoliša i turizma
14 Sep 2016


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je danas primila predstavnike Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo, predvođene načelnikom Edinom Merzićem.
 
Gosti su ministricu Đapo upoznali o radu Gorske službe, njenoj strukturi i problemima s kojima se suočava.
 
Ministrica Đapo je željela dobiti više informacija o slučajevima s terena, razmijeniti mišljenja o zakonskim rješenjima koja regulišu rad gorskih službi, kao i čuti prijedloge za uređenje ove oblasti.
 
Kako je istakla, gorske službe spašavanja su začajne i za turizam, budući da veliki broj turista posjećuje naše planine i često se nađu u situaciji kada im je pomoć potrebna, bilo da se zgube ili povrijede. Ukazala je i na potrebu da hoteli posjeduju brošure i kontakt informacije gorskih službi, ukoliko bude potrebe da turistima treba pomoć, kako bi im boravak u našoj zemlji bio ugodan i ostao u lijepom sjećanju.
 
Federalna ministrica je kazala da konačno moramo obezbijediti opremu i pružiti podršku gorskim službama, kako bi njeni članovi - volonteri što uspješnije i u što kraćem roku spašavali ljudske živote. Ohrabrila je volontere gorskih službi da i dalje istrajno rade i pozvala predstavnike vlasti, kao i građane, da pruže podršku ovim hrabrim ljudima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE