Nazad

Aktuelno

Ministar Ramić u Banovićima
13 Sep 2016
Federalni ministar  raseljenih osoba i izbjeglica  Edin Ramić i načelnik općine Banovići Midhat Husić su povodom Dana općine svečano pustili u promet tri nova značajna infrastrukturna projekta od velike važnosti za građane Banovića. Riječ je o novoasfaltiranom  putu u mjesnoj zajednici Brezovača u naselju Ćatići ukupne dužine oko 800 metara, a u mjesnoj zajednici Pribitkovići završeni su radovi na izgradnji puta na dionici Prokop dužine oko 500 metara. U MZ Aljkovići je ozvaničen završetak radova na izgradnji rezervoara od 100 kubnih metara za bolje vodosnabdijevanje.
 
- Zahvaljujem ministru Edinu Ramiću što je na današnji, za nas svečani dan, došao da još jednom ozvaničimo dobru saradnju i završetak tri projekta koja su realizovana uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u vrijednosti od 250 hiljada konvertibilnih maraka - kazao je Husić.
 
Federalno ministarstvo je za ova tri infrastrukturna projekta obezbijedilo 80 hiljada konvertibilnih maraka i time značajno olakšalo njihovu realizaciju.
 
- Saradnja sa općinom Banovići je na zavidnom nivou zbog toga što kada god apliciraju na naše javne pozive, obezbijede značajno finansijsko učešće u projektima. Danas smo se još jednom uvjerili da postoji potreba za nastavkom saradnje i investiranja u mjesta gdje je stanovništvo bilo pomjereno sa svojih ognjišta - kazao je ministar Ramić
 
Ovim posjetama promjenjena je i tradicija svečanog obilježavanja Dana Općine time što se svečanost preselila u mjesta gdje se stvarno desilo oslobođenje, a rukovodstvo mjesne zajednice Aljkovići ovu priliku je iskoristilo da ministru Ramiću uruči zahvalnicu za pomoć u izgradnji infrastrukture u njihovoj povratničkoj sredini.
 
Bila je ovo prilika da se položi cvijeće i oda počast šehidima i poginulim borcima na spomen-obilježjima u mjesnim zajednicama Seona i Aljkovići i na Centralno spomen-obilježje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE