Nazad

Aktuelno

Uspješne pripreme za 14. memorijalni međunarodni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“
07 Sep 2016


Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora  14. memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“, kojom je presjedavao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog ratac Salko Bukvarević, usvojen je konačni Program i finansijski plan organizacije ove sportske manifestacije.
 
- Ovaj događaj je ušao u međunarodni kalendar bokserskih turnira i time je dobio  svoju potvrdu kvaliteta i na internacionalnoj sceni. Na turniru koji će biti održan u Centru Skenderija 24. i 25. septembra 2016. godine učestvovat će do sada najveći broj boksera iz Bosne i Hercegovine, regije i ostatka Evrope.
 


Cilj Organizacionog odbora Memorijala je čuvanje sjećanja na generala Mustafu Hajrulahovića Talijana, kao jedne od najznačajnijih ličnosti u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Želimo da se turnir u organizacionom smislu uzdigne za još jednu stepenicu više u odnosu na ranije i da protekne u fer i sportskim borbama - istakao je ovom prilikom Bukvarević.
 
- Mustafa Hajrulahović Talijan se svojim djelima svrstao u najzaslužnije patriote za obranu naše domovine Bosne i Hercegovine. Ova naša manifestacija koja nosi njegovo ime čini me vrlo ponosnim i čast mi je što sam dio tima koji organizuje ovaj turnir - rekao je potpredsjednik Organizacionog odbora Vahid Karavelić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE