Nazad

Aktuelno

Policijska akademija FMUP-a: Promovirano 117 policajaca nove generacije i 13 mlađih inspektora
02 Sep 2016
Promocija 27. generacije polaznika Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za čin "policajac" i 14. generacije polaznika za čin "mlađi inspektor" upriličena je danas u Sarajevu.

Obuku za čin "mlađi inspektor" uspješno je završilo 13 polaznika od kojih 12 iz MUP-a Srednjobosanskog kantona i jedan iz MUP-a Brčko Distrikta BiH, a za čin "policajac" 117 polaznika - 60 iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, 37 iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, te po 10 polaznika iz MUP-a Bosanskopodrinjskog i MUP-a Posavskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara rekao je ovom prilikom da su, danas kada su izazovi u borbi protiv kriminala porasli i kada mnogi pred njima pokleknu,  ovi polaznici izabrali da budu na strani zakona, svjesni činjenice da je njihova žrtva velika koliko i njihov uspjeh.

Istakao je da u svom budućem poslu trebaju raditi kao tim, štititi jedni druge kada treba i da ne smiju zaboraviti da je njihova odgovornost pojedinačna, jer policajac ostaje policajac bio u timu ili sam.

Direktor Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Nusret Beširević je rekao novim policijskim službenicima da će se u svom radu svakodnevno suočavati sa izazovima, kriminalom i prijetnjama koje mogu ugroziti njihov i živote drugih, te da se od njih očekuje da budu čvrsti, nepokolebljivi i da svoju dužnost obavljaju u skladu sa zakonom i pravilima službe.

Dodao je da je njihova dužnost da budu branik protiv kriminala, da ne ustuknu pred raznim izazovima, da rade na poštivanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda, da budu istinska pomoć građanima i da svojim autoritetom budu garant njihove zaštite.

Promociji je prisustvovao i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE