Nazad

Aktuelno

Ministar Dedić na naučno-stručnoj konferenciji o poljoprivredi i prehrambenoj industriji
28 Sep 2015

U Sarajevu je počela 26. međunarodna naučno-stručna konferencija o poljoprivredi i prehrambenoj industriji koju su organizirali Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu s poljoprivrednim fakultetima univerziteta Ege i Uludağ (Turska), te Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Na ovom skupu će biti predstavljeno 176 radova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije iz dvanaest zemalja, a rad konferencije će se odvijati u četiri sekcije i to: "Biljna poljoprivredna proizvodnja," "Animalna poljoprivredna proizvodnja," "Prehrambene tehnologije" i "Održivi razvoj agroindustrije i ruralnih područja."

- Ova konferencija nudi izuzetnu priliku da se kroz prezentaciju naučnih radova upoznamo s najnovijim dostignućima i aktuelnostima u sektoru poljoprivrede, što dobiva još veći značaj kad se uzme u obzir da je ovaj renomirani skup nastao kao plod saradnje s naučno-stručnim i obrazovnim institucijama iz prijateljske Turske.

Naravno, svjesni smo da se brži poljoprivredni razvoj, u bilo kojoj zemlji, pa tako i u Bosni i Hercegovini, postiže upravo efektivnom primjenom struke, odnosno znanja i vještina koja se stječu obrazovanjem i naučnim radom. Federacija BiH ima obavezu da stvara povoljan ambijent za razvoj cjelokupne privrede, uključujući i poljoprivredu, cijeneći rezultate naučno-stručnog istraživanja i uvažavajući mišljenja i preporuke struke. Zbog toga sam uvjeren da će prisutne naučno-stručne i obrazovne institucije svojim radom i zalaganjem, u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dati puni doprinos ostvarenju boljih rezultata u poljoprivrednoj proizvodnji - kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić obraćajujući se učesnicima ove konferencije – saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva.
 

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE