Nazad

Aktuelno

Ugovori za isporuku materijala za sanaciju stambenih objekata
17 Sep 2015

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je potpisao ugovore, vrijedne ukupno 5.932.015,21 KM, s jedanaest dobavljača, izabranih na osnovu Zakona o javnim nabavkama, za isporuku građevinskog materijala za sanaciju stambenih objekata pogođenih prošlogodišnjim prirodnim nepogodama.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica finansija Jelka Milićević, direktorica Ureda Svjetske banke u BiH Tatiana Proskuryakova i direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac.

U majskim poplavama 2014. godine porušene su i oštećene mnoge stambene jedinice u kojima trenutno ne postoji ni minimum uslova za život. U cilju zbrinjavanja i sanacije nastale štete, Vlada FBiH je rasporedila Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica devet miliona KM iz sredstava zajma Svjetske banke za Projekat hitnog oporavka od poplava. Od tog iznosa je šest miliona KM namijenjeno za rekonstrukciju stambenog fonda kroz dodjelu građevinskog materijala, a preostali dio je iskorišten za obnovu nastradalih poljoprivrednih gazdinstava.

U 2015. godini je Federalno ministarstvo putem javnog poziva u općinama provelo postupak odabira korisnika, uradilo specifikacije potrebnog materijala, te provelo tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg dobavljača građevinskog materijala.

Kroz ovaj projekat će pomoć biti pružena za 421 korisnika u 15 općina: Sanski Most (52 korisnika), Kotor-Varoš (7), Zavidovići (34), Olovo (14), Zenica (3), Žepče (8), Kakanj (14), Maglaj (4), Doboj Istok (25), Doboj-Jug (1), Živinice (14), Sapna (18), Gračanica (21), Kalesija (135) i Tuzla (71).
 

 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE