Nazad

Aktuelno

Federalni premijer razgovarao s veleposlanikom Japana
16 Sep 2015

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa danas su, tijekom susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali o dosadašnjoj suradnji dviju zemalja, te o mogućnostima njenog proširenja.

Federalni premijer izrazio je zahvalnost na velikoj pomoći Vlade Japana u obnovi Bosne i Hercegovine, posebno u rekonstrukciji i izgradnji cestovne infrastrukture.

Prema riječima veleposlanika Ogawe, Japan je jedan od najvećih donatora u BiH, a i dalje nastoji pomoći u brojnim sektorima. Od rata do danas, japanska pomoć iznosi oko jedne milijarde konvertibilnih maraka.

Japanski diplomata čestitao je federalnom premijeru na uspješnoj provedbi reformskih projekata, istaknuvši pri tome donošenje novog Zakona o radu.

Obrazlažući sadašnje i planirane aktivnosti, premijer Novalić je kazao da, nakon reforme radno-pravnog zakonodavstva, slijede mjere za unaprjeđenje poslovnog okruženja. To dvoje uvjet je za slijedeći korak - aktiviranje resursa i privlačenje inozemnih investicija.

Slijedeće godine obilježava se 20-godišnjica uspostave diplomatskih odnosa Japana i Bosne i Hercegovine. To je, ocijenili su sugovornici, povod više za snaženje bilateralne suradnje, prije svega na ekonomskom planu. Veleposlanik Japana najavljuje, tim povodom, dolazak u našu zemlju visokih japanskih dužnosnika i predstavnika gospodarstva ove zemlje.
 

 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE