Nazad

Aktuelno

Susret Dilberović - Moore: Nastavit reformu školstva
11 Sep 2015

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović primila je danas, u sjedištu Ministarstva u Mostaru, sa šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathanom Mooreom razgovarala o svim bitnim pitanjima u oblasti obrazovanja na području Federacije FBiH, te aktuelnim problemima. Pri tome je obostrano iskazan interes za intenziviranje saradnje, posebno na rješavanju prisutnih problema u obrazovanju.

Ministrica Dilberović upoznala je ambasadora Moorea s načinima ostvarivanja koordinirajuće uloge Federalnog ministarstva, kao i poduzetim reformskim aktivnostima Ministarstva na svim nivoima obrazovanja, s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta za obrazovanj, istraživanja, naučni rad i studiranje, posebno naglasivši povećenost rješavanju segregacije i diskriminacije u obrazovanju.

Istakla je da će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i dalje doprinositi uspostavljanju partnerskih odnosa između svih aktera sistema obrazovanja u Federaciji BiH, kao i cijeloj Bosni i Hercegovini, s ciljem daljeg unaprjeđenja kvalitete obrazovanja, koje treba biti pristupačno, prihvatljivo i efikasno za svu djecu i mlade.

Ministrica je iskazala je zahvalnost Misiji OSCE-a u BiH na naporima koje ulaže u formiranju i razvoju sistema obrazovanja, sukladno međunarodnim obavezama BiH, kao i podršci na provođenju svih neophodnih reformi te ostvarivanju savremenih obrazovnih standarda, saopćeno je Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
 

 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE