Nazad

Aktuelno

Potpisani četveropartitni ugovori za sanaciju dva klizišta u Sapni
10 Sep 2015

Na osnovu Protokola o saradnji kojim su obezbijeđena sredstva za finansiranje projekta sanacije klizišta u općini Sapna, koji je potpisan 1.9.2015. između Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH, Općine Sapna i Catolic Relief Service (CRS), danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu potpisani četveropartitni Ugovori kojim regulišu proces radova na sanaciji klizišta.

Četveropartitni Ugovor, koji se odnosi na sanaciju klizišta „Gaj“ i „Selimovići“ u Općini Sapna, potpisan je između Federalnog fonda, CRS-a, Općine Sapna i izvođača radova („Zvornikputevi“ a.d. Zvornik). Dio sredstava u iznosu do maksimalno 80.000 KM za izvođenje radova, obezbjeđuje i direktno finansira Federalni fond, a dio do maksimalno 100.000 KM obezbjeđuje CRS.

Drugi potpisani četveropartitni Ugovor se odnosi na usluge stručno-tehničkog nadzora nad izvođenjem radova na sanaciji klizišta u općini Sapna, kojim se definišu obaveze nadzora, koji će nadgledati radove prema važećem Zakonu o građenju, o čemu će sedmično izvještavati investirore (CRS i Federalni fond). Potpisnici ovog ugovora su investitori, Općina Sapna i “ Winner project“ d.o.o.

Realizacijom ovog projekta će biti spašena 34 stambena objekta koja su ugrožena nastankom ova dva klizišta na području općine Sapna. Ukupna vrijednost projekta je (zajedno sa troškovima usluga stručno-tehničkog nadzora) 177.628,91 KM, saopćeno je iz Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH.

 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE