Nazad

Aktuelno

Počela rekonstrukcija Savskog nasipa
10 Sep 2015

U Prudu je ozvaničen početak izgradnje nasipa na obali rijeke Save, koja je prošle godine u maju pričinila katastrofalne štete stanovništvu.

Svjetska banka je iz Projekta hitnog oporavka od poplava za rekonstrukciju dvije dionice nasipa osigurala dio sredstava. Time je počela rekonstrukcije Savskog odbrambenog nasipa na lokalitetima Prud i Tursinovac. Pribavljene su sve potrebne dozvole i saglasnosti i potpisani ugovori sa izvođačima radova.

Projekat, vrijedan 1.938.290 KM za Prud i 1.567.054 KM za Tursinovac, provode Agencija za vodno područje rijeke Save, Svjetska banka i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH. Dužina dionice koja će biti rekonstruirana u Prudu je tri kilometra, a u Tursinovcu 3.150 metara.

Naredna faza radova u Posavini je rekonstrukcija četiri dionice odbrambenog nasipa, ukupne dužine oko 16 kilometara.

Press konferenciji povodom početka radova su prisustvovali federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, direkt jedinice za implementaciju projekata pri Federalnom ministrstvu Alojz Dunđer, te direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sead Delić.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE