Nazad

Aktuelno

Ministar Bukvarević u Bratuncu i Potočarima
04 Sep 2015

 

U organizaciji Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, te Saveza ratnih vojnih invalida FBiH, Organizacije šehida i poginulih boraca FBiH, Saveza demobilisanih boraca FBiH i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH danas su, već tradicionalno svakog prvog petka u septembru, upriličene posjete mezarju Veljaci u Bratuncu i Memorijalnom centru Potočari.

 

Tom prilikom, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je istakao da ova posjeta ima poseban značaj, jer su upravo saborci svih bosanskih šehida organizatori posjete. Obilaskom mezarja, kazao je federalni ministar, oni čuvaju sjećanja na svoje saborce, jer to su ljudi koji su omogućili odbranu Bosne i Hercegovine.

- Nikad im se ne možemo odužiti. Možemo činiti i činimo puno napora da porodicama šehida i ratnih vojnih invalida budu isplaćivane redovne naknade. Također, Vlada FBiH i resorno ministarstvo su opredjeljenja da boračke naknade i dostignuta prava ne budu umanjivani. Obaveza nam je da vratimo dostojanstvo borca, boračkih i porodica šehida i ratnih vojnih invalida. Svi građani Bosne i Hercegovine su dužni ukazati poštovanje prema ljudima koji su najviše dali za odbranu Bosne i Hercegovine - rekao je Bukvarević.

Ministar Bukvarević sastao se danas s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i potpredsjednikom Skupštine općine Hamdijom Fejzićem, te čelnicima boračkih udruženja.

Kako je nakon sastanka istakao načelnik Duraković, federalni ministar je pokazao dobru volju za pomoć boračkim povratničkim populacijama.

Ministar Bukvarević, putem kancelarije Federalnog ministarstva u Srebrenici, pokušava pomoći pripadnicima boračke populaciji da bi našli rješenja za svoje probleme.


 

 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE