Nazad

Aktuelno

Premijer Nikšić na otvaranju ZEPS-a: Uspostaviti nove poslovne kontakte
30 Sep 2014

Dvadeset i prvi međunarodni sajam „ZEPS 2014“ danas je otvoren u Zenici u prisustvu brojnih predstavnika preduzeća iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz inozemstva. Na ovogodišnjem ZEPS-u sudjeluje gotovo 400 izlagača iz oko 25 zemalja.

Sajam je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić koji je istaknuo da je siguran da će ovaj sajam doprinijeti uspostavi novih poslovnih kontakata, ugovaranju novih poslova i u konačnici otvaranju novih radnih mjesta.

- Svima vama koji ste došli na ovogodišnji sajam ZEPS želim ugodan boravak u Zenici, ali prije svega da ostvarite svoje ciljeve i dobre poslovne rezultate - kazao je premijer Nikšić.

Govoreći o ovogodišnjem ZEPS-u Vedad Šestić, generalni direktor sajma, istakao je da je manifestacija organizirana uz ogromne poteškoće koje su, prije svega, rezultat ekološke katastrofe koja je zadesila regiju, a posebno BiH.

Nakon službenog otvorenja sajma, predstavnici Vlade FBiH, predstavnici privrednih komora i brojni poslovni ljudi obišli su sajmište, na kojem su se ove godine pojavile i mnoge kompanije koje su sa sobom donijele nova savremena tehnološka rješenja, a čija bi primjena u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine mogla doprinijeti bržoj ekonomskoj stabilizaciji države i regije.

Ovogodišnji sajam ZEPS bit će otvoren do 4. oktobra.

Na dosadašnjih 20 generalnih bh. sajmova ZEPS učestvovalo je 9.799 izlagača, a obišlo ih je 1.311.457 posjetilaca.

 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE