Nazad

Aktuelno

Ministar Bijedić primio direktora kompanije „Wizz Air“
17 Sep 2014

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, sa saradnicima i predstavnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, održao je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastanak sa generalnim direktorom niskotarifne aviokompanije „Wizz Air“ Jozsefom Varadijem.

Varadi je u ime uprave kompanije „Wizz Air“ izrazio zahvalnost na prijemu, te istakao uspjeh koji ta aviokompanija postiže obavljajući operacije sa Aerodroma Tuzla. Naime, u proteklih 15 mjeseci sa pet direktnih linija „Wizz Aira“, Aerodrom Tuzla je ostvario promet od 150 hiljada putnika.

Kako je istaknuto na sastanku, uprava ove kompanije želi razmotriti mogućnost saradnje i otvaranje linija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ministar Bijedić je pozdravio iskazanu namjeru i obećao svu potrebnu podršku, te rekao da se nada da će pregovori sa upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo rezultirati, kako je planirano, otvaranjem tri linije „Wizz Aira“ već u ljeto 2015. godine – saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija

 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE