Nazad

Aktuelno

Održana 132. sjednica Vlade Federacije BiH
16 Sep 2014

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 132. sjednici u Mostaru, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u organima vlasti Federacije BiH, čime se ovaj propis usuglašava sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Također, Vlada je utvrdila i u žurnu parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima. Novopredložena rješenja stvaraju uvjete za stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno-intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežno orijentirane na izvoz (više 90 posto), odnosno za jačanje konkurentnosti na inozemnom tržištu.

Članovi vlade dali su suglasnost na Ugovor o izmirenju dospjelog duga između JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i “Aluminija” d.d. Mostar, te na Sporazum između JP Autoceste Federacije BiH d.o.o Mostar i Općine Zenica o suradnji na realiziranju projekata izgradnje infrastrukture na Koridoru Vc.

Također, suglasnost je data i na odluke Nadzornog odbora privrednog društva “Energoinvest” d.d. Sarajevo o prodaji poslovnih prostora u Srbiji i Hrvatskoj.

Doneseno je više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike. Jednom od njih je, zbog isteka mandata, razriješen Upravni odbor BH TELECOMA.

 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE