Nazad

Aktuelno

Premijer Nikšić posjetio Privredno društvo "Igman" d.d. Konjic
11 Sep 2014

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio je danas Privredno društvo "Igman" d.d. Konjic gdje se sastao sa upravom i obišao proizvodne pogone ove kompanije.

Nikšić je izjavio da je danas ushićen kada vidi ovu fabriku , jer se sjeća stanja prije tri do četiri godine kada su hale bilo gotovo prazne i kada je radnika bilo nekoliko puta manje.

- Ovo današnje stanje je rezultat njihovog rada i doprinosa Vlade FBiH koji se ogleda u tome što smo prepoznali njihov kvalitet i mogućnosti i tome dali podršku na način da je Razvojna banka FBiH stala iza ovog projekta - rekao je Nikšić.

Naglasio je da u "Igmanu" danas, umjesto nekadašnjih 250, radi 915 radnika, sa izgledima da taj broj bude povećan na 1.000 i više, što za ovu općinu znači jako puno.

- Čestitam im i dok sam u prilici uvijek ću podržavati ovakve projekte - istakao je Nikšić.

Pojasnio je da je Vlada FBiH u funkciji Skupštine Razvojne banke donijela odluku da podrži namjensku proizvodnju, poljoprivredu, i mala i srednja preduzeća, te da je "Igman" kredit koji je dobio otplatio prije zvaničnog roka i da sada uspješno radi.

Direktor "Igmana" d.d. Konjic Džahid Muratbegović rekao je da se nada da je posjeta premijera Nikšića rezultat njihovog dobrog rada u posljednje vrijeme i da ona predstavlja obavezu da ova kompanija ubuduće radi još bolje, brže i kvalitetnije.

Precizirao je da kompanija danas ima 915 radnika koji rade u pune dvije smjene, da zaposlenost u odnosu na prijeratni period iznosi 85 posto i da ugovorenost poslova do kraja godine iznosi 100 posto, s velikim izgledima da i naredna godina bude zatvorena vrlo brzo.
 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE