Nazad

Aktuelno

Mašić: Uspješna posjeta Bosansko-podrinjskom kantonu
09 Sep 2014

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je danas Bosansko-podrinjski kanton. U okviru posjete ministar Mašić je prisustvovao potpisivanju Protokola o saradnji u oblasti unapređenja ranog rasta i razvoja djece.

Ministar Mašić je istaknuo da je ovaj protokol nastao na osnovu Politike za unapređenje ranog rasta i razvoja djece u FBiH, koju je usvojila Vlada Federacije BiH i svjedoči o dogovoru potpisnika da koordiniranim, zajedničkim, integriranim djelovanjem unapređuju rani rast i razvoj djece u FBiH, s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine i posebno vodeći računa o njihovoj zaštiti od svih oblika diskriminacije.

Mašić se susreo i s premijerom BPK Emirom Fraštom te ministricom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azrom Kuljuh.

U Islamskom centru ministar Mašić je razgovarao s goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem.

- Ono što mi je posebno drago jeste da je ovo šesta ili sedam posjeta Bosansko-podrinjskom kantonu. Ocjenjujem je kao posebno dobru, s obzirom na to da sam imao sedam aktivnosti i sastanke s ministricom za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Azrom Kuljuh, premijerom BPK-a Emirom Fraštom, goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem i dr. - kazao je Mašić.

Realizirane su i posjete Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ i Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smajlović“.

U Goraždu je ministar Mašić položio cvijeće na spomen-obilježju poginuloj djeci.
 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE