Nazad

Aktuelno

Ministar Helez sa braniteljima Zapadnohercegovačkog kantona
09 Sep 2014

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez posjetio je općine Ljubuški, Posušje, Grude i Široki Brijeg, gdje se sastao s braniteljima tog područja.

Razgovarano je o položaju boračke populacije u Zapadnohercegovačkom kantonu, procesu revizije korisnika boračkih naknada, opstruiranju tog postupka u ove četiri općine i nastavku realizacije Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u tim općinama.

Helez je azao da je veoma zadovoljan održanim sastancima koji su, prema njegovom i mišljenjima branitelja bili vrlo konstruktivni i korisni.

- Znate da postoji problem između jednog broja politički izmanipuliranih predsjednika udruga i Ministarstva. Međutim, ja sam od branitelja s tog područja, koji ne podrazumijevaju spomenute predsjednike, stalno dobijao pozive da dođem u ove četiri općine i razgovaram s njima. Na obostrano zadovoljstvo, nakon današnjih susreta i razgovora s braniteljima, mnogi problemi su razriješeni - kazao je Helez.

Iskazao je posebno zadovoljstvo zbog srdačnog prijema u Posušju, Grudama, Ljubuškom i Širokom Brijegu.

- Jako mi je drago i ponosan sam što sam u ove četiri općine imao ovako topao prijem, posebno zbog toga što se u javnosti stalno plasira priča da branitelji, pripadnici HVO-a, ne žele ministra Heleza, a današnji susreti dokazuju suprotno - rekao je ministar tokom posjete Zapadnohercegovačkom kantonu.

S potpredsjednikom Federacije BiH Svetozarom Pudarićem i ministrom pravde FBiH Zoranom Mikulićem posjetio je i udrugu „Utjeha“ u Širokom Brijegu, koja zajednički okuplja civilne i vojne invalide, a radi na projektima njihovog zapošljavanja i rehabilitacije na području zapadne Hercegovine.

Razgovarano je o planovima i projektima koji bi u saradnji s nadležnim federalnim ministarstvima i Vladom FBiH omogućili zapošljavanje i bolju društvenu integraciju ove populacije.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE