Nazad

Aktuelno

Ministar Bijedić sa sindikalistima i Upravom Željeznica FBiH
02 Sep 2014

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić održao je danas, na prijedlog predsjednika Samostalnog sindikata željezničkih radnika u BiH Ernesa Husarića, sastanak sa članovima Izvršnog odbora Samostalnog sindikata željezničkih radnika u BiH i uprave JP Željeznice Federacije BiH.

Predsjednik sindikata zahvalio je ministru Bijediću na zalaganju u rješavanju nagomilanih problema u radu ovog preduzeća, uloženom naporu kako bi bila imenovana uprava i angažmanu tokom julskog štrajka. Također je iskazao zadovoljstvo saradnjom koju sindikat ima sa novom upravom koja je uspjela obezbijediti redovnu isplatu plata i doprinosa, što ranije nije bio slučaj.

Ministar Bijedić je podsjetio da je posvećenost Javnom preduzeću Željeznice, sistemu od skoro četiri hiljade uposlenih i žili kucavici privrednog razvoja prioritet u njegovom radu.

Podsjetio je da je ova uprava uspjela iz vlastitih sredstava vratiti 32 miliona ranije napravljenih dugova, uspjela isplatiti dvije zaostale plate i nije sklopils nijedan nepovoljan ugovor - kako su to radile prijašnje.

Svi učesnici sastanka složili su se u dobroj namjeri da nastave rješavati otvorena pitanja uz punu podršku resornog ministra koji se i ovaj put iskoristio prilikom i čestitao Upravi i sindikatima na uspjehu jer su u rekordnom roku nakon majskih i augustovskih poplava prugu doveli u prohodno stanje.

Federalni ministar prometa i komunikacija sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu i sa zamjenikom reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Smajićem.

Smajić je izrazio zadovoljstvo što je ministar prepoznao značaj jedne od najvećih vjersko-kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini, dovišta Ajvatovica i što je Vlada FBiH izdvojila značajna sredstva iz Programa investiranja sredstava GSM licence, za potpunu rekonstrukciju puta od Prusca do Ajvatovice i za izgradnju puta koji vodi do drugog važnog dovišta - Djevojačke pećine u Kladnju.

 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE