Nazad

Aktuelno

Ministar Bijedić s kineskim privrednicima
01 Sep 2014

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić predvodio je danas delegaciju koja se u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastala sa delegacijom Narodne Republike Kine, u kojoj su bili direktor China International Contractors Association (CHINCA) Chi Changhai i predstavnici građevinskih kompanija.

Ministar Bijedić je zahvalio na želji da se kineske kompanije uključe u izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u Bosni i Hercegovini i upoznao članove delegacije s trenutno najzanimljivijim projektima koji se tiču nastavka izgradnje Koridora Vc, rekonstrukcije i elektrifikacije željezničke pruge i izgradnje i rekonstrukcije magistralnih cesta.

Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i kroz ispunjavanje zakonskih preduslova učiniti sve da se kineski investitori i kompanije nađu na bosanskohercegovačkim gradilištima i budu jedan od partnera u ovoj značajnoj oblasti - rekao je tokom susreta ministar Bijedić.

Na današnjem sastanku su direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, direktor JP Ceste FBiH Filip Vujeva i direktor JP Željeznice FBiH Nijaz Puzić prezentirali potrebe, planove i mogućnost ekonomske i privredne saradnje s kineskim kompanijama.

U narednim danima planirani su intenzivni kontakti kako bi bile razmotrene mogućnosti za saradnju i eventualni angažman kineskih kompanija na bosanskohercegovačkim gradilištima.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE