Nazad

Aktuelno

Ministar Mašić s učenicima u Novoj Kasabi
01 Sep 2014

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić prisustvovao je danas u Novoj Kasabi početku instruktivne nastave za bošnjačku djecu iz Konjević-Polja, nakon što škola „Petar Kočić“ u Konjević-Polju nije ispoštovala odluku Osnovnog suda u Srebrenici.

- Drago mi je da danas mogu prisustvovati zajedno s djecom i roditeljima početku instruktivne nastave u Novoj Kasabi. Djeca bi trebala da idu u osnovnu školu u Konjević-Polju. Međutim, sve ono što čine Ministarstvo obrazovanja RS-a i ministar Mutabdžija je djecu i roditelje prisililo da pohađaju nastavu u Novoj Kasabi - kazao je ministar Mašić.

- U 21. vijeku uskraćivati pravo nekome da svoj jezik zove onako kako želi je apsurdno politiziranje nečega što je ustavno i zakonsko pravo svakog pojedinca. Mi ćemo i dalje nastaviti finansirati i ostati na raspolaganju djeci i roditeljima gdje god to bude potrebno. Isti aranžman smo ponudili i roditeljima u Vrbanjcima. Žao mi je što imamo sve ove probleme, a, s druge strane, drago mi je da djeca neće prolaziti sve ono što su prolazila prošle godine - naglasio je federalni ministar Damir Mašić.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE