Nazad

Aktuelno

Čestitka ministra Mašića povodom početka nove školske godine
01 Sep 2014

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku, povodom nove školske 2014/2015. godine, svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, poželjevši im što bolji uspjeh u učenju i radu, te obilje lijepih trenutaka zajedničkog učenja i druženja.

„Drage učenice i učenici, želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i vladanju te što bolje rezultate u radu. Budite marljivi i predani, kreativni i odlučni, hrabri i odvažni za sve nove prilike i mogućnosti u sticanju znanja, vještina i sposobnosti, kao i pozitivnih ljudskih vrijednosti, jer vas škola, istovremeno, i obrazuje ali i odgaja kao cjelovite ličnosti.

Posebne čestitke i dobrodošlicu upućujemo najmlađim školarcima, našim prvačićima, za koje su ovo izuzetno sretni i uzbudljivi dani. Neka ih ova ushićenost i veselje prati kroz cijelo buduće školovanja, na putu sticanja svih novih znanja i vještina, istraživanja i otkrivanja novih spoznaja te stvaranja i njegovanja prijateljstava.

Nažalost, u školske klupe danas neće sjesti određeni broj učenika iz poplavljenih područja, odnosno iz onih dijelova u kojima se još uvijek obavljaju neophodni sanacioni radovi. Vjerujemo da će se i oni vrlo brzo pridružiti svojim vršnjacima u redovnom i kontinuiranom praćenju nastave, a obaveza nas odraslih je da i dalje predano i intenzivno radimo na osiguranju kvalitetnijih uslova obrazovanja i pružanja jednakih šansi svakom djetetu za potpuni razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala“, navodi se u čestitki federalnog ministra Mašića.

Inače, početak redovne nastave prolongiran je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu odlukom resornog ministarstva i počet će 8. septembra – saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 
Utorak,
20. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE