Nazad

Aktuelno

Nikšiću i Helezu zahvalnice boračkih organizacija
26 Sep 2013

Na današnjem sastanku u zgradi Vlade FBiH predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida FBiH uručili su premijeru FBiH Nerminu Nikšiću i federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukanu Helezu zahvalnice za doprinos rješavanju problema članova ovog saveza i uspješnu saradnju.

Uručujući zahvalnice, predsjednik Saveza RVI FBiH Ale Hošić iskazao je zahvalnost Nikšiću i Helezu za neiscrpno nastojanje i uspjeh da, uz višegodišnje konsultacije i razgovore s boračkim organizacijama, pronađu zakonsko rješenje koje obuhvata sve  pripadnike populacije boraca.

Također, Zahvalnicu je premijeru Nikšiću, u ime Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a FBiH, uručio predsjednik ove udruge Ivan Jurčević.

Ovom prilikom je razgovarano o položaju pripadnika populacije boraca i Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE