Nazad

Aktuelno

Nikšić i Inzko o Komisiji za vrjednosne papire: To nije političko, već ekonomsko pitanje
23 Sep 2013

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko razgovarali su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, o štetnim posljedicama koje mogu nastati nakon što u Zastupničkom domu Parlametra FBiH nije izglasano autentično tumačenje Zakona o Komisiji za vrjednosne papire.

Sugovornici su suglasni kako onemogućavanje nastavka rada članova Komisije, do izbora novog sastava, ugrožava ekonomske tijekove.

- To nije političko, nego bitno ekonomsko pitanje. Život ne može stati i Komisija mora nastaviti raditi. Upravo je i namjera autentičnog tumačenja Zakona bila premošćivanje razdoblja do imenovanja novih članova Komisije - kazao je premijer Nikšić.

U vremenu kada Vlada Federacije BiH provodi brojne mjere kako bi se stvorio povoljniji ambijent za privlačenje investicija, onemogućavanje rada Komisije za vrjednosne papire može imati suprotan učinak.

Prema riječima Valentina Inzka, stručnjaci OHR-a spremni su se uključiti u traženje najoptimalnijeg rješenja za nastali problem, te Vladi FBiH u tome pružiti svu potrebnu pomoć.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE