Nazad

Aktuelno

Premijer Nikšić razgovarao s veleposlanikom Slovačke
19 Sep 2013

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s novoimenovanim veleposlanikom Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Jánom Pšenicom.

- Politika Slovačke spram zemalja zapadnog Balkana i Bosne i Hercegovine je potpuno jasna: želimo vas vidjeti u Europskoj uniji i u NATO-savezu - poručio je slovački veleposlanik. - Radi ostvarenja tog cilja, želimo vam, uz političku, pružiti i tehničku podporu.

Slovački investitori, prema riječima veleposlanika Pšenice, pokazuju sve veći interes za proširenje ekonomske suradnje i za ulaganja u našu zemlju.

- Vlada FBiH neprestano radi na donošenju mjera čiji je cilj poboljšanje poslovnog ambijenta za investitore kroz otklanjanje administratvnih prepreka. Raduje što se i slovački investitori zanimaju za ulaganja u Bosni i Hercegovini - kazao  premijer Nikšić.

Uz to, Federalna vlada je, dodao je premijer, odlučno krenula u reforme i smanjenje javne potrošnje, tako da je ona danas svedena na razinu iz 2008. godine.

Nikšić i Pšenica danas su razgovarali i o pripremama za susret bh. političkih lidera koji se treba održati 1. listopada u Bruxellesu.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE