Nazad

Aktuelno

Proizvođači zadovoljni povećanjem poticaja
15 Sep 2013

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović svečano je danas na Vlašiću otvorio Izložbu ovce „pramenke“ i Sajam travničkog/vlašičkog sira „Gostilj 2013“. Riječ je o iznimno bitnoj manifestaciji za razvitak domaće proizvodnje.

- S ove izložbe i ovoga sajma šaljem apel vlastima na razini Bosne i Hercegovine da riješe izvoz proizvoda ovih vrijednih proizvođača u Europsku uniju i osiguraju da naši proizvođači mogu dobivati poticaje i iz fondova EU - kazao je, otvarajući manifestaciju, Ivanković-Lijanović.

Vlašićki uzgajači koza i ovaca pozdravili su povećanje poticaja s 15 na 40 konvertibilnih maraka. Oni će inzistirati da to u narednom periodu bude i više, da se ljudi uvode u sustav proizvodnje, jer cijene kako je ova grana poljoprivrede perspektiva Središnje Bosne.

Na vlašićkoj manifestaciji koju je, uz podršku Vlade FBiH, Vlade SBK i Općine Travnik, organizirao Savez općinskih udruga poljoprivrednih proizvođača Srednjobosanskog kantona, predstavili su se proizvođači iz Unsko-sanskog kantona, općina Središnje Bosne i iz Republike Srpske.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE