Nazad

Aktuelno

Ministar Mesihović posjetio Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton
10 Sep 2013

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović posjetio je danas Zenicu i Travnik gdje je s resornim ministrima razgovarao o aktuelnoj situaciju u zdravstvu na području Zeničko-dobojskog, odnosno Srednjobosanskog kantona.

Na sastanku s ministricom zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Senkom Balordom razgovarano je o provedbi reformskih procesa u oblasti zdravstva na primarnom nivou zdravstvene zaštite, odnosno u porodičnoj medicini. Dogovoreno je da se krene u konkretne korake ka implementaciji informatizacije zdravstvenog sistema na području ovog kantona, što će za krajnji cilj imati uvođenje elektronske zdravstvene knjižice.

Ministar Mesihović je Travniku s kantonalnim  ministrom zdravstva i socijalne politike Nikolom Grubešićem razgovorao o aktuelnoj situaciji u oblasti zdravstva na području Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom, konstatovano je da je,  kao i u Zeničko-dobojskom kantonu, potrebno što hitnije krenuti sa informatizacijom zdravstvenog sistema kako bi se ostvarile prednosti koje takav sistem nudi, a to su brža obrada i razmjena podataka, brža komunikacija između različitih zdravstvenih ustanova, praćenje aktivnosti u sistemu zdravstva, zaštita ličnih podataka, jedinstvena baza svih osiguranika te, u konačnici, brži, efikasniji i racionalniji zdravstveni sistem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE