Nazad

Aktuelno

Ministar Osmanović u posjeti Srebrenici
02 Sep 2013

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović danas je boravio u Srebrenici u okviru posjete člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića toj općini.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom kompleksu Potočari i odavanja počast žrtvama genocida, održan je sastanak s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem.

Tema razgovora je bila pomoć održivom povratku u Srebrenicu, kroz investiranje koje bi omogućilo nova zapošljavanja.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je insistirao da se održi sastanak i s privrednicima, zbog specifičnosti Srebrenice i "priče kako neko dođe u Srebrenicu, pokupi novce i ode".

-Želimo jedan otvoren pristup, prvenstveno da budemo otvoreni i partneri svima onima koji u Srebrenicu dolaze. Nama sadaka ne treba, nama treba razvoj privrede - rekao je Duraković.

Razgovarano je i o izgradnji industrijske zone u Potočarima, gdje je pri kraju izrada projekta izgradnje nekoliko objekata na tom području.

-To će biti stumulans potencijalnim investitorima koje će imati prostor i mjesto da pokrenu određenu proizvodnju. To je konkretan korak i na tome ćemo raditi – izjavio je Duraković.

Danas je u Srebrenici petnaest korisnika potpisalo ugovor za projekte izgradnje objekata po sistemu "ključ u ruke", koji će biti završen tokom 2013. godine na prostoru Općine Srebrenica, a što finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Inače, ovo ministarstvo je za 2012. i 2013. godinu investiralo na području općine Srebrenica više od pola miliona konvertibilnih maraka.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE