Nazad

Aktuelno

Čestitka ministra Mašića povodom nove školske godine
01 Sep 2013

Povodom nove školske godine 2013/2014., federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim zaposlenicima u školstvu, poželjevši im što bolji uspjeh u radu, te sticanju novih znanja i sposobnosti.

U čestitki se kaže:

„Drage učenice i učenici, naši školarci, želimo vam sretan početak nove školske godine, mnogo uspjeha u učenju i vladanju, te što bolje rezultate u radu. Neka vas ovaj novi početak motivira da budete još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja, vještina i spoznaja.

Posebne riječi dobrodošlice upućujemo prvačićima koji prvi put sjedaju u školske klupe, jer za njih danas počinje najuzbudljiviji period života, uz želju da im školski dani proteknu u radosnom sticanju znanja i otkrivanju novih spoznaja, upoznavanju novih prijatelja i najljepših godina.  

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola želimo da svoje školsko vrijeme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom uvažavanju, uz učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska podrška u učenju.

Dragi učenici, svojim radom, trudom i zalaganjem potaknite i druge školske kolege, dijelite s drugima, budite marljivi, kreativni i odlučni, i rezultati i dobre ocjene ne mogu izostati.

Posebnu čestitku upućujemo svim roditeljima, jer oni su ti koji djecu izvode na pravi put, kao i svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji učenicima šire vidike i uz koje će odrastati u ljude novog vremena, sa željom da i dalje savjesno, odgovorno i dostojanstveno prenose znanje na mlade ljude.

Dragi naši školarci, trebate znati da su mladi i obrazovani ljudi osnovna razvojna snaga i temeljni nosilac novih ideja i sistema vrijednosti svakog društva. Stoga, slobodnim i smjelim koracima krenite naprijed, u osvajanje novih znanja i vještina te istraživačkih i naučnih postignuća, koji trebaju našoj zemlji i našem društvu.

A na nama odraslima je obaveza da predano i intenzivno radimo na osiguranju kvalitetnijih uslova obrazovanja i pružanju jednakih šansi svakom djetetu za potpun razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala, a naš zajednički cilj jeste naučiti dijete kako će ući u svijet odgovornosti, prijateljstva i odraslih, spremno da se nosi sa životnim problemima i izazovima”, stoji u čestitki ministra Mašića.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE