Nazad

Aktuelno

“Dječiji tjedan ” u FBiH 1.-7.10.2012.
28 Sep 2012

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja „Dječijeg tjedna“ u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu („Službene novine Federacije BiH“, 57/12), koji se obilježava od 1. ( ponedjeljak) do 7. 10.2012.godine (nedjelja).

Cilj Programa je podsticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje skrbi o djeci u Federaciji Bosne i Hercegovine, s tim da će se kantonalnim programima organizirati raznovrsne aktivnosti od strane predškolskih i školskih ustanova, kulturnih institucija, socijalnih i zdravstvenih ustanova i NVO koje u svom radu pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

Centralna programska manifestacija ove godine biće upriličena u D.D.“Rada Vranješević“ Banja Luka, susretima i sportskim takmičenjima, djece bez roditeljske skrbi smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite. Ovi tradicionalni susreti, na kojim će učestvovati predstavnici 12 ustanova iz Bosne i Hercegovine sa oko 150 učesnika, održat će se od 4. do 6.10.2012. godine.

Promocija poštanske marke na temu: „Svako dijete u školi“ organizirat će 3.10.2012. godine JP „BH POŠTA“d.o.o. Sarajevo.

„Dječiji tjedan“ bit će obilježen sukladno programu resornih kantonalnih ministarstava na prostoru Federacije BiH.

Sarajevski kanton, kao i predhodnih godina, u povodu obilježavanja „Dječijeg tjedna“, uručuje donaciju organizaciji sa prostora Federacije BiH koja skrbi o djeci. Ove godine Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo donirat će 1.500 KM NVO „Udruženje građana za pomoć mentalno retardiranim osobama Bosansko-podrinjskog kantona“ iz Goražda.

 

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE