Nazad

Aktuelno

Ministar Helez uručio ključeve automobila za 80 stopostotnih RVI prve grupe
27 Sep 2012

Na svečanosti u krugu F-Autocentra u Sarajevu danas je održana ceremonija na kojoj je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez uručio ključeve putničkih automobila za 80 stopostotnih ratnih vojnih invalida prve grupe.

Ključevi su podijeljeni u okviru projekta zbrinjavanja najtežih invalida, a u skladu sa Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o osiguranju sredstava za ove namjene, za što je u 2012. godini iz Budžeta FBiH izdvojeno 2.000.000 konvertibilnih maraka. Riječ je automobilima „ford focus wagon“  čija je cijena 24.300 KM bez PDV-a.

Prisutnim dobitnicima automobila, članovima njihovih porodica i brojnim gostima obratili su se ministar Helez,  predsjednik Saveza RVI BiH Ale Hošić i u ime F-Autocentra Mirhad Šabotić.

- Bilo je pritisaka prilikom pravljenja spiska onih koji će dobiti automobil, ali im nismo podlegli i napravili smo listu onih kojima je ovo vozilo zaista najpotrebnije. Radili smo po propisu i izdržali sve pritiske.

Vama niko ne može vratiti ono što ste izgubili, ali će vama i vašim porodicama ovako bar donekle biti olakšan život.

Mi ćemo ovakve akcije nastaviti provoditi i ubuduće. Želim vam da ove automobile koristite u zdravlju i rahatluku - rekao je ministar Helez obraćajući se prisutnima.

Inače, u projektu dodjele automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve grupe, uključujući i ovu današnju, ukupno je dodijeljeno 307 putničkih automobila. Ovi automobili ne mogu se otuđiti u roku od sedam godina.

Spisak dobitnika automobila možete vidjeti ovdje.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE