Nazad

Aktuelno

Delegacija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u posjeti Glamoču
27 Sep 2012

Delegacija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica boravila je danas u Glamoču, kojom prilikom su uručili ključeve za šest traktora povratnicima sa područja ove i općina Bosansko Grahovo, Kupres i Livno. To je rezultat javnog poziva koji je resorno ministarstvo provelo u ovoj godini.

Pomoćnik federalnog ministra Džemail Ćibo kazao je da su susretu u Općini Glamoč prisustvovali i načelnici susjednih općina Bosansko Grahovo i Drvar, Uroš Makić i Stevica Lukač. U razgovoru je ukazano na potrebu za tješnjom suradnjom između lokalne zajednice i resornog ministarstva, kako bi se izbjegle moguće manipulacije kad je riječ o dostavljanju aplikacija i stvarno stanje. Razgovarano i o projektima koji bi se na tom području mogli realizirati.

Potpisan je i Ugovor o elektrifikaciji triju povratničkih sela na području općine Drvar u vrijednosti  od 70.000 KM.

Na području općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, u ovoj godini, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementiralo oko 900.000 KM i to za infratrukturu oko 400.000, te za građevinski materijal oko 500.000 KM. Ministarstvo je također pružilo ili su u toku aktivnosti na podršci povratnicima i obnovi putne infrastrukture, vodovoda i igrališta te udruženjima koja realiziraju projekte od interesa za povratnike.

 

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE