Nazad

Aktuelno

Ministar Mašić u posjeti Unsko-sanskom kantonu
26 Sep 2012

Federalni ministar obrazovanja i nauke  Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona Dario Jurić  danas su u Bihaću potpisali Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Riječ je o projektima koji se odnose na poboljšanje uslova rada odgojno obrazovnih ustanova, a sredstva u iznosu od 105.000 KM osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke  BiH iz Budžeta Federacije BiH za 2012. godinu.  Ugovor obuhvata realizaciju tri projekta na području Unsko-sanskog kantona, čiji su korisnici Osnovna škola “Crvarevac” iz Velike Kladuše (35.000,00 KM za sanaciju sistema centralnog grijanja), Osnovna škola “Gornje Prekounje- Ripač” (35.000,00 KM za sanaciju mokrih čvorova) te Općina Bužim (35.000,00 KM za sufinansiranje projekta gradske biblioteke u sklopu Doma kulture).

“Ove projekte je kao prioritetnim delegirao resorni kantonalni ministar Dario Jurić, a mi smo se trudili da, u sklopu skromnih sredstava, kojima raspolaže Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, pravedno zastupimo Unsko-sanski kanton. Inače, ovo je moja šesta posjeta Unsko-sanskom kantonu, a svaka je bila sa konkretnim povodom. Ono što mogu obećati jeste da ćemo se truditi da se budžet za ovakve projekte u narednoj godini uveća. Ove godine smo uspjeli osigurati i besplatne udžbenike za prvačiće , a nastojat ćemo iduće godine obuhvatiti tim projektom  djecu  svih razreda koja dolaze  iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva”, kazao je ministar Mašić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Općine Bihać Albin Muslić, koji se zahvalio ministru Mašiću na njegovu zalaganju da pomogne Bihaću u naporima poboljšanja uslova rada u školama.

Federalni ministar obrazovanja i nauke Mašić  i resorni kantonalni ministar Dario Jurić  posjetili su Gimnaziju Bihać, OŠ “Gornje Prekounje- Ripač”,  Općinu Bužim te OŠ “Crvarevac” u Velikoj Kladuši, čemu su se pridružili načelnici i predstavnici tih općina.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE