Nazad

Aktuelno

Potpisani ugovori sa udruženjima potrošača
24 Sep 2012

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva trgovine u Mostaru upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja potrošača koji djeluju na području FBiH. Sedam izabranih udruženja potpisalo je ugovor o implementaciji sredstava za podršku u radu i za provođenje projektnih aktivnosti.

Sa zadovoljstvom je istaknuta činjenica da je potrošački pokret u FBiH sve širi i da su mu se od ove godine pridružila dva novoosnovana udruženja sa područja Zapadno- hercegovačkog i Sarajevskog kantona. Ponovno je istaknuta potreba za jačanjem suradnje udruženja sa ciljem da se njihov glas čuje i u institucijama kroz lobiranje i donošenje zakonskih rješenja, te prepoznatljivosti njihovog djelovanja kod potrošača.

Predstavnici udruženja potrošača su izrazili zahvalnost federalnom ministru trgovine na pruženoj podršci, te iskazali spremnost za suradnju u svim aktivnostima Federalnog ministarstva trgovine kroz promoviranje prava i zaštite interesa potrošača, kao i afirmaciju potrošača za kupovinu kvalitetnih domaćih proizvoda.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE